sunnuntai 18. maaliskuuta 2007

Keväinen päivä

Ennen lumipyryaluetta.

Maailma oli kaunis.Näette maaliskuisen jouluvalon.

Niin. mitäpä sitä turhaa niitä pois ottaakaan.. Uusi jouluhan on tulossa tuossa ihan yhdeksän kuukauden päästä. Näin on Jämsässä. Suomen pisin joulu?Ydinkeskustaa. Filmtown löytyy täältäkin.

Ja se videovuokraamo löytyy kahden tyhjän liiketilan välissä. Ja siellä lukee vieläkin "Ahonlaita" väärinpäin siinä kyltissä. No, oikeastaan sillä asialla ei ole sen suurempaa merkitystä Lamminsuon sorsille - kunhan ne vain saapuvat takaisin.Jämsänjoki.

Vesiväylä, joka alittaa paperitehtaan putkessa. Se alkaa taas näyttämään elämän merkkejä. Sen virtaus siis alkaa sulamisvesien vaikutuksesta juosta nopeammin.Kerrostalon vetinen heijastus.
Seppolan silta. Tämä uusi silta on vuodelta 1987. Joten tänä vuonna kait on odotettavissa jokin tapahtuma kyseisen asian vuoksi? Vähän ennen kuvan ottohetkeä oli Express bussi ylittänyt sillan jatkaakseen matkaansa suurempaan kaupunkiin. Ehkä Helsinkiin.


Tuossa oli ennen Jämsän Alko. Nytkin sieltä saa riippuvuutta aiheuttavia asioita, kuten matkapuhelimia ja interenetliittymiä. Jämsän puhelinvaruste.

Pohdintaa..
Sitä siis tuli lumipyryalue satamaan joka paikan täyteen uutta lunta. Tänään oli se äänestyspäivä. Polittiikassa jännä päivä. Eduskuntavaalit 2007. Kävin äänestämässä.

Joten se siitä velvollisuudesta olla oikeutettu valittamaan siitä - että kuinka paljon peffaa kaikki on.

Jämsässä olisi ollut yksi ehdokas enemmän, mutta viime heinäkuun valitettavien tapahtumien vuoksi hän ei enää osallistu yksiinkään vaaleihin.

Jämsä. No, kyllä se on ihan kiva paikka. Tää on kuvablogi Jämsästä. Eli jotain kuvavirtaa paikkakunnasta nettiin.

Nyt vielä elävä ja kehittyvä kaupunki. Entä 100 vuoden kuluttua?
Ysitie on moottoritie ja rautatielinjauskin on taidettu vetää pois Jämsästä, sillä paperitehtaat on varmaan tuolloin Kiinassa taikka sitten Keniassa. Kas kiinailmiön jälkeen tulee se afrikka-ilmiö.

Himos on hiihtourheilupaikka. Ilmastonmuutos varmaan tekee historiaa hiihtämisestä näillä seuduilla. Lähikaupungit, Jyväskylä ja tampere kasvavat ja imevät pienet kaupungit tyhjiin.

Tosin jos Jyväskylä saa lähijunaliikenteen, niin se voisi olla piristysruiske myös Jämsälle.

100 vuotta sitten Jämsä oli ihan erinäköinen kun nyt. Sadan vuoden kuluttua Jämsä on ihan erinäköinen kuin nyt?

Uskon että tämä seutu pysyy elinvoimaisena ainakin seuraavat 60 vuotta.

Ei kommentteja: