sunnuntai 11. maaliskuuta 2007

jämsä

Auringonlaskun kunniaan.
Eli se merkintä, jossa on kuvia auringonlaskusta sekä pohdintaa tulevaisuudesta.


Pilvikate repesi sopivasti.Ja aurinkokin näyttäytyi.Lindelmanin katua.En nyt tässä kun tätä merkintää teen - että minkä automerkin huoltofirma on tuossa talossa, joka on lindelmanin ja säterintien kulmassa.


Pohdintaa..

Jämsän keskustassa toimi sellainen kuin "elävä kaupunkikeskusta" Se päättyi siis ja nyt sen toimitilojen ikkunassa lukee sekä "Elävä kaupunkikeskusta" että "VUOKRATAAN"

Todella kätevää antaa nyt jo kuva siitä, että mitä täällä on sen 50 vuoden kuluttua, jos ne spekulaatiot Suomen kehittymisestä toteutuvat. Että vetääkö noi suuret kaupungit tämän pikkukaupungin tyhjäksi. Ysitie Tampereelta Jyväskylään on suunniteltu joskus tehdä moottoritieksi ja sen tien linjauskin saattaa muuttua.

50 vuotta sitten Jämsä oli vain pieni puukaupunki, nyt vähän suurempi ja hyvinvoiva. Entä tulevaisuus? Kunhan kuluu 50 vuotta, niin mä olen - hitto - 80 vuotta.

Mitenkähän se Himos jaksaa vetää tätä seutua eteenpäin. Tänä vuonna siellä esiintyy Europe ja soi Final Countown - entä 50 vuoden kuluttua? Soiko siellä vain pikkulintujen laulu metsittyneillä rinteillä?

Täällä panostetaan hiihtokeskukseen, vaikka ilmastonmuutos tekee siitä urheilusta harvinaista hupia. Ilmasto lämpenee ja lumettomia talvia alkaa tulemaan. Maailmassa on se vika, ettei ilmastonmuutokselle tehdä mitään, koska se aiheuttaisi kuluja tai työpaikkojen menetyksiä. Olihan tässä itse pääministerikin sanonut - ettei ilmastonmuutoksesta pitäisi olla mitään haittaa Suomalaiselle teollisuudelle. Että tehokkuus pysyisi päästörajotteista huolimatta samana.

Ihmiskunnalla ei ole varaa pelastaa tätä planeettaa. Vaaliteemoina on ilmastonmuutoksen ehkäiseminen. Sori vaan, mutta sen olisi pitänyt olla vuoden 1967 vaalien vaaliteemana - jotta se olisi voinut estää ilmastonmuutoksen. Tämä maailma on herännyt tähän liian myöhään. Ja me menetämme Golf-virran sen vuoksi.

Se on merivirta - joka lämmittää skandinaviaa. Kun se lakkaa, niin Suomeen saapuu Siperian talvet. Eli kun on asteita -30c niin on lauhaa.


Eipä tarvitse enää sitten lukea paikallislehden tekstiviestiosastolta, että kuinka huonosti asiat ovat Jämsässä - kun mannerjää on murskannut koko Jämsän alleen.

Kunhan kuluu 1000 vuotta.. onko Jämsää enää olemassa?

Ei kommentteja: