maanantai 22. syyskuuta 2008

Puuhiiltä

Paikallislehti Koillis-Hämeen
tämänpäiväsen numeron tekstiviestipalstalla oli mielestäni asiaa.

PET - Pullot eivät pelasta maailmaa.

Siis ne uudet ja epäkäytännölliset muovipullot. Ekoteko joltain, mutta siihen siirtyminen on jo tullut maksamaan miljoonia euroja, jotka olisi voinut käyttää paremminkin. Siis ihan ilmastonmuutoksen hillitsemiseen.

Uusien pullojen innovaatinen muotoilu palautustilanteessa aiheuttaa paljon vikatilanteita. Automaatti herjaa "Pohja Ensin" , jos syöttää sellaisen PET-pullon pohja edellä, jonka pohja on pyöristetty koska siinä on jonkun mielestä jotain järkeä. Automaattiin ne pitää työntää sisään ja sitten asettaa liukuhihnalle.

Itsekin vihaan PET-pulloja. Ne näyttävät hyviltä ja tuntuvat vahvoilta käteen - kunhan niitä ei vain avaa. Kierrätys vuonna 2008.. Liian vähän liian myöhään. Tätä planeettaa ei kierrätysmuovipulloilla pelasteta. Päinvastoin. Investoinnit uusiin laitteisiin niin kauppojen, että valmistajien puolella ovat vieneet paljon rahaa. - turhuuteen.

Kyllähän Suomen kunnat pitäisivät ympäristöohjelmiansa yllä, jos vain olisi valuuttaa pelastaa maa.

Toinen asia, josta haluan vaikka nyt tämän blogin avulla sanoa - on se että ihmisten on turha valittaa että automaatti ei toimi kun on ensin ladannut täysin soraisia pulloja sisään sen 30 kappaletta. Samahan se on, jos kaataisit hiekkaa autosi bensatankkiin. Ja toinen auto-vertaus.
Tuulilasin läpi kai pitää nähdä ajaessa, samoin automaatin lasipintojen läpi koneen pitää nähdä pullon muoto - ja siten päättää että hylkääkö vaiko ei.

Automaatit kyllä puhdistetaan pari kertaa viikossa, mutta sen työn voi tehdä tyhjäksi vain viidessa minuutissa. No, ihmiset eivät välitä ja sitten valittavat. Niinhän se aina on.


1280 x 960. Meillä oli jälleen grilli-ilta

Ei kommentteja: