tiistai 11. syyskuuta 2007

laajentuvaa

Se on kylmätilalaajennus.
Siis siinä Jämsän S-marketin kupeessa.

Jotta saisi lisää ruokaa myyntiin, kaikkihan kasvaa nykyään. Hyväkö? Tulossa tässäkin blogissa mietteitä maailmasta.



Jämsäläistä katukuvaa: 40 vuotta sitten se oli soralla. Nyt taideteoksena.



Jämsän kokoiseen kaupunkiin on tulossa Citymarket. Suuria kauppoja pikkukaupunkiin joka kasvaa nopeasti.

Se on osa suurempaa kokonaisuutta. Talouden kehittymistä. Onhan se kivaa kun kotikaupungilla menee hyvin. Se on osa suurempaa kokonaisuutta - globaalia talouskasvua.

Ruokaa tarvitaan suuret määrät, länsimaissa sitä menee paljon. EU on määrännyt, että vanhat leivät on heitettävä pois. Kiina ja Intia länsimaistuvat eli siellä tarvitaan asukasta kohtaan sama määrä ruokaa mitä Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa on tarvis.

Mistä se ruoka napataan? Loppuvat luonnonvarat tällä menolla aika nopeasti. Ihmisten määrä kasvaa räjähdysmäisesti samalla kun ilmastonmuutos pakottaa heidät muuttamaan uusiin ympäristöihin. Sama ilmastonmuutos tekee ennen hyvin ruokaa tuottaneista alueista erämaita.

Mitä se tarkoittaa Jämsässä? Himos kasvaa koko ajan ja se luo uusia työpaikkoja seudulle. Samalla Jämsä kasvaa alueellisesti koko ajan. Jämsänköski tulee tulevaisuudessa kuulumaan Jämsään.

Uusia kerrostaloja rakennetaan Jämsän keskustaan - eli se kai tekee tästä kasvukeskuksen? Jämsästä tulee suuri kaupunki tai sitten ei.

Nuoriso on sitä mieltä, että muuallakin on elämää. Ainakin tällä hetkellä.

Jämsällä menee nyt kohtuullisen hyvin. Mikään ei vain ole ikuista, joten pitää nauttia nyt kun on mahdollista.

Koskee kaikkia elämän osa-alueita myös muilla paikkakunnilla.