maanantai 20. marraskuuta 2006

Maanantaina pohdiskelevaa

Kuvablogi, analyysi
Mitä kuvablogi oikein on? Ehkä se voi olla suositumpi, kuin blogi jossa käytetään pelkkää tekstiä. Kaikissa blogeissani ja nettipäiväkirjassani käytän kuvia antamaan vaihtelua.

Jämsä, asun täällä ja jos halusin kuvablogin - niin loogisesti se sitten näyttää kuvia Jämsästä. Tässä on maauimala koneellisesti tehtynä vesivärimaalauksena, jossa myös käytetty muita tehosteita:


Sen altaan jää on alkanut jo sulaa.
Koska teknologia on kehittynyt kylliksi, jotta kaikilla halukkailla on mahdollisuus kuvien julkaisemiseen internetissä, niin näitä kuvablogeja alkaa tulemaan. Ne ovat kivoja, jos aiheena on jotain kiinnostavaa - kuten kotikaupunki.
Kuvia Jämsästä. Tässä blogissa on paljon kuvia täältä ja niiden avulla ulkopaikkakuntalainen saattaa muodostaa jonkunlaisen kolmiulotteisen kuvan päähänsä tästä kaupungista. Tämä on jokikaupunki ja se joki oli nätti kesällä.
Täällä oli neljä plus astetta tänään päivällä. Kuva K-supermarket Jämsän tornista. Tuosta tornista on aika hyvä taidekuva, jonka voi katsoa oheisesta linkistä. Eli tutusta saa tuntematonta.

Kuvablogin pidossa voi ottaa kuvan siitä kohteesta, joka on osa kaupungin arkea, kuten edellisessä kuvassa ollut torni. Tässä on kuva S-market Jämsän hissistä keskuskadulle:
Nousee ja laskee kolmen kerroksen matkan. Itse market ei ole monikerroksinen, vaan avara.
Kuvablogissa voi myös näyttää kuvan epäkohdasta. Liikennemerkin vaikutusalue alkaa merkin takaa. Joten talon sisälle on kiellettyä pysäköidä. Jos pilkunmukaisuutta harrastettaisiin. Tässä on esimerkki siitä, kuinka vain kuvien välityksellä Jämsässä käyvä ulkopaikkakuntalainen tajuaa missä mikin on täällä.

Tuo äskeinen kuva on otettu vasemmalla näkyvän vanhan teletalon seinästä. Lukkoilantie on rempan alla, kuten näkyy.

Analyysi päättyy. Kuvablogit siis jyräävät.
Ja tässä on pala Jämsää. Huomasin tämän syksyn paljastaman näkökulman tänään.


Ei kommentteja: